Helene van Rijn in de studio.

 

Hi, ik ben Helène van Rijn. Ik begon met fotograferen rond mijn 25e toen ik een Nikon analoge camera kreeg. Ik fotografeerde met name op reis: natuur- en straatfotografie. Mijn fotografie kwam in een stroomversnelling toen ik met een Sony digitale spiegelreflex camera veel kon experimenteren. Zo liet ik mijn kinderen van schommels springen om ze in hun sprong vast te leggen.

In 1985 kwam ik als marketeer voor het eerst in aanraking met professionele fotografie. Ik kocht beeldmateriaal in beeldbanken of liet het als opdrachtgever maken. Na verschillende hobby cursussen wilde ik het wat serieuzer aanpakken en  haalde het diploma vakfotograaf bij de School voor Fotografie in Breda. Vervolgens specialiseerde ik mij in documentaire fotografie bij Ramon Mangold, winnaar van twee zilveren camera’s en directeur/eigenaar van de School voor Fotografie. 

Als fotograaf maak ik graag illustratief beeld, vooral van sociale thema’s zoals ‘me too’, digitale veiligheid en criminaliteit.  Mijn beelden worden gepubliceerd in de landelijke en regionale pers, tijdschriften en uitgaven van voornamelijk non profit organisaties.

Daarnaast maak ik graag portretten: buiten in de natuur, de stad of in de studio. Ik heb een mobiele studio voor het maken van portretten op evenementen, bij bedrijven en zorginstellingen. 

 

 

 

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Bekijk ook mijn werk als stadsfotograaf-delft

Volg me op Instagram