Helene van Rijn in de studio.

Hi, ik ben Helène van Rijn. Ik stel me graag even aan je voor. Ik fotografeer al zo lang als ik me kan herinneren. Op mijn 25e werd het echt een hobby toen ik een Nikon analoge camera kreeg. Ik fotografeerde met name op reis: natuur- en straatfotografie. Mijn fotografie kwam in een stroomversnelling toen ik met een Sony digitale spiegelreflex camera veel kon experimenteren. Zo liet ik mijn kinderen van schommels springen om ze in hun sprong vast te leggen.

Als marketeer kwam ik voor het eerst in aanraking met professionele fotografie. Ik kocht beeldmateriaal in beeldbanken of liet het als opdrachtgever maken. Toen ik een tijd niet kon werken besloot ik om een nieuwe richting in te slaan en zelf professioneel door de lens te gaan kijken. Ik haalde het diploma Vakfotograaf bij de School voor Fotografie in Breda. En ik specialiseerde mij in documentaire fotografie bij Ramon Mangold, winnaar van twee zilveren camera’s en directeur/eigenaar van de School voor Fotografie. 

Als Stadsfotograaf Delft maak ik reportages van veranderingen in de stad, evenementen en technische onderwerpen. Ik werk freelance voor ANP / Hollandse Hoogte. Voor de media maak ik ook illustratief beeld van onderwerpen waarvan geen nieuwsfoto’s beschikbaar zijn. Vooral van sociale thema’s zoals ongewenste intimiteiten, digitale veiligheid en criminaliteit hebben hierbij mijn interesse.  Mijn beelden worden gepubliceerd in de landelijke en regionale media, tijdschriften en uitgaven van voornamelijk non profit organisaties.

Ik zwerf graag door Delft bekijk foto’s hiervan op mijn andere website: stadsfotograaf-delft.nl 

 

 

 

Bekijk mijn profiel op LinkedIn

Bekijk ook mijn werk als stadsfotograaf-delft

Volg me op Instagram